750,- Kč
Profesionální lektoři
Certifikát
Praktické informace
Webinář:
Jak na výběr kvalitních potravin - webinář
garant: Ing. Michaela Smolková
U vás doma

Webinář: Jak na výběr kvalitních potravin

Nikdy předtím jsme neměli o potravinách, výživě a zdraví k dispozici tolik snadno dostupných informací. Díky tomu se můžeme často setkat s protichůdnými informacemi, které nám mohou znesnadnit výběr a nákup potravin.

V tomto webináři se zaměříme na to, jak rozpoznat kvalitní výrobky a co všechno může ovlivnit jejich kvalitu. Prozkoumáme rozdíly mezi průmyslově zpracovanými potravinami, včetně jejich rozdělení podle NOVA klasifikace. Podíváme se také na přídatné potravinářské látky a probereme jejich potenciální bezpečnost či nebezpečnost pro naše zdraví. Podrobně si projdeme skupiny potravin, které jsou nedílnou součástí našeho každodenního jídelníčku. Naučíte se porozumět etiketám na výrobcích a dozvíte se, jak se vaše oblíbené potraviny vyrábí.

Na co se můžeš těšit? 

  • Průmyslově zpracované potraviny, rozdělení podle NOVA
  • Přídatné potravinářské látky a jejich (ne)bezpečnost
  • Co všechno nám prozradí etikety výrobků.
  • Jsou bio potraviny ,zdravější“?
  • Pečivo
  • Mléko, jogurty
  • Sýry
  • Káva, kakao
  • Maso a masné výrobky
  • Vejce
  • Těstoviny, rýže, mouky, cukr, luštěniny
  • Bujóny a ochucovadla
  • Máslo, oleje
  • Fermentované rostlinné výrobky (kombucha, zelenina)

Lektorkou je Ing. Michaela Smolková, absolventka programu Chemie a technologie výroby potravin na Univerzitě Tomáše Bati, která vám v tomto kurzu předá bohaté zkušenosti z potravinářství. Její praxe v oblasti zajištění kvality a bezpečnosti potravin začala v letech 2011 až 2018, kdy působila v mezinárodní společnosti Orkla Foods, dříve známá jako Hamé. Poté, od roku 2018 do roku 2021, sbírala zkušenosti ve společnosti Hero. Zde působila v kampani, která byla zaměřena na vzdělávání (odborné) veřejnosti o potravinách určených pro zvláštní výživu – kvalita a specifika výroby potravin pro děti do 3 let.  V současnosti se zaměřuje na vzdělávání veřejnosti v oblasti kvality potravin a preventivní výživy.

 

Jak to bude probíhat? 

Na webinář není třeba si nic instalovat, plně postačí tvůj webový prohlížeč. Webinář je funkční na počítači, tabletu i mobilu. Ze zkušenosti nejlépe funguje v prostředí Google chrome.

Před webinářem všem registrovaným pošleme odkaz na vstup do místnosti. Ten po tobě bude vyžadovat mail a jméno shodné s tím, které bylo zadáno při registraci na našich stránkách. Po zadání a potvrzení se dostaneš do prostředí ClickMeeting a samotného webináře resp. "waiting roomu". Zde uvidíš odpočet startu semináře. Po zahájení uvidíš na velké obrazovce prezentaci k semináři, vpravo na obrazovce možnost písemné diskuze a vpravo nahoře v rámečku přednášejícího. Zapni si tedy zvuk a již vyčkej na pokyny přednášejícího a samotný webinář.

Kapacita webináře je 100 osob. Registrace se uzavírají v den konání webináře v 9.00 nebo po naplnění kapacity.

Do dvou pracovních dnů od skončení webináře obdržíš mailem osvědčení, prezentaci a záznam. Záznam bude následně k dispozici 7 dní.

Čas konání:  17:00

Rezervace do kurzu

Kurz nemá vypsán žádný termín.

Pokud máte zájem o tento kurz, napište nám pro předrezevaci na info@fitnessinstitut.cz.