750,- Kč
Profesionální lektoři
Certifikát
Praktické informace
Z pohodlí domova
Evidence based
Webinář
Skladování potravin - webinář
garant: Ing. Michaela Smolková
U vás doma

Webinář: Skladování potravin

Přemýšlet o tom, jak s jídlem nakládáme je stejně důležité, jako řešit kvalitu potravin a jejich složení.  Během skladování potravin totiž dochází v potravinách k různým procesům, a ne vždy jsou to změny pozitivní. K takovým nepříjemnostem patří například růst plísní a množení  (nezdravých) mikroorganismů. Tito nevítaní hosté pak mohou způsobit kažení potravin a alimentární onemocnění. I když se těmto přirozeným procesům nedá zcela zabránit, můžeme je významně zpomalit, a tím zajistit vyšší bezpečnost a delší trvanlivost potravin. V neposlední řadě omezit plýtvání a ušetřit finance. Toho dosáhneme správným uchováváním a zacházením s potravinami, společně s dodržováním hygieny v kuchyni.

Na co se můžeš těšit? 

  • Jaké faktory ovlivňují kažení a trvanlivost potravin
  • Důležité zásady během skladování
  • Jaké údaje sledovat na obalech potravin
  • Jak správně skladovat potraviny v lednici a mrazničce
  • Délka a ideální způsob skladování nejpoužívanějších druhů potravin (ovoce a zelenina, pečivo, maso, vejce, mléčné výrobky, ořechy, bylinky, vánoční cukroví a bramborový salát aj.)
  • Prodloužení úchovy potravin – fermentace a sterilace, mražení v domácích podmínkách.
  • Hygiena v kuchyni

Lektorkou je Ing. Michaela Smolková, absolventka programu Chemie a technologie výroby potravin na Univerzitě Tomáše Bati, která vám v tomto kurzu předá bohaté zkušenosti z potravinářství. Její praxe v oblasti zajištění kvality a bezpečnosti potravin začala v letech 2011 až 2018, kdy působila v mezinárodní společnosti Orkla Foods, dříve známá jako Hamé. Poté, od roku 2018 do roku 2021, sbírala zkušenosti ve společnosti Hero. Zde působila v kampani, která byla zaměřena na vzdělávání (odborné) veřejnosti o potravinách určených pro zvláštní výživu – kvalita a specifika výroby potravin pro děti do 3 let.  V současnosti se zaměřuje na vzdělávání veřejnosti v oblasti kvality potravin a preventivní výživy.

 

Jak to bude probíhat? 

Na webinář není třeba si nic instalovat, plně postačí tvůj webový prohlížeč. Webinář je funkční na počítači, tabletu i mobilu. Ze zkušenosti nejlépe funguje v prostředí Google chrome.

Před webinářem všem registrovaným pošleme odkaz na vstup do místnosti. Ten po tobě bude vyžadovat mail a jméno shodné s tím, které bylo zadáno při registraci na našich stránkách. Po zadání a potvrzení se dostaneš do prostředí ClickMeeting a samotného webináře resp. "waiting roomu". Zde uvidíš odpočet startu semináře. Po zahájení uvidíš na velké obrazovce prezentaci k semináři, vpravo na obrazovce možnost písemné diskuze a vpravo nahoře v rámečku přednášejícího. Zapni si tedy zvuk a již vyčkej na pokyny přednášejícího a samotný webinář.

Kapacita webináře je 100 osob. Registrace se uzavírají v den konání webináře v 9.00 nebo po naplnění kapacity.

Do dvou pracovních dnů od skončení webináře obdržíš mailem osvědčení, prezentaci a záznam. Záznam bude následně k dispozici 7 dní.

Čas konání:  17:00

Rezervace do kurzu

Kurz nemá vypsán žádný termín.

Pokud máte zájem o tento kurz, napište nám pro předrezevaci na info@fitnessinstitut.cz.