Webinář
Výživa při histaminové intoleranci - webinář
garant:
Mgr. Ing. Markéta Rozinková
Histaminová intolerance je onemocnění, které souvisí s nesprávným metabolismem histaminu v těle. Je to onemocnění, co v dnešní době zůstává do větší míry neznámé i lékařské obci. Proto je toto onemocnění nesprávně diagnostikováno a často se na něj přijde jen náhodou, nebo až po neustálé urgenci lékařů, aby provedli více testů a ti už testují více či méně naslepo...
Webinář: Výživa při histaminové intoleranci
Histaminová intolerance je onemocnění, které je, podobně jako je celiakie nazývána chameleonem, mnou označována jako nemoc "chobotnice". Proč chobotnice? Chobotnice se dokáže skrýt v různém terénu a stát se tak neviditelnou, ale problémy dělá a kdo hledá, když vlastně neví jak, často ji přehlédne... HIT má své typické příznaky, ale ne všichni klienti, co mě navštívili, měli příznaky stejné...
Onemocnění je často důsledkem něčeho nedořešeného, nebo je způsobená poruchou propustnosti střev... Pak je toto onemocnění zcela vyléčitelné.
Existují i lidé, kteří se bohužel s tímto onemocněním narodila u nich je strava důležitý faktor pro kvalitní život...
Za posledních 5 let se počet klientů s HIT v mé poradně zpětinásobil...
Dá se usuzovat, že toto onemocnění nebude do budoucna tak neobvyklé, mimo genetické zátěže tomu přispívá i současný životní styl...
Histaminová intolerance značně rodičům malých dětí i dospělým zhoršuje kvalitu života a změna stravování má na zlepšení zdravotního stavu až zázračné účinky...
Za dobu mé praxe prošly mou poradnou desítky osob s touto nemocí a zlepšení až úplné vymizení bylo pozorováno mezi 3 až 6 měsíci...
Tento webinář je koncipován pro nutriční poradce, co si chtějí rozšířit povědomí o této tématice, i pro ty, co toto onemocnění nyní řeší u sebe či svých dětí...
Informace na internetu se navíc často rozcházejí, odporují si.
Ne všechny informace jsou navíc vhodné pro všechny...
Lékaři někdy svádí toto onemocnění (když už neví, co s Vámi) na psychické potíže, což zrovna lidem, co mají obtíže, psychicky nepřidá...
Když navíc klienti obdrží Tabulku vhodných a nevhodných potravin, tak neví, co vlastné jíst, mají strach sníst cokoliv a často i rok raději ze strachu hladoví, než si způsobit problémy s trávením někde na cestě nebo v práci... Což nese přirozeně další zhoršení stavu, protože tělo nemá energii pro opravu a regeneraci a odnáší to zuby, žaludek, střevní mikrobiom...
Na co se můžeš na webináři těšit?
- Co je to histamin, metabolismus histidinu a histaminu v těle, funkce histaminu - proč ho vlastně potřebujeme
- Příčiny vzniku histaminové intolerance (HIT)
- Diagnostika HIT a příznaky
- Nutriční doporučení - 3 fáze stravy při HIT
- Vhodné suplementy do začátku i do dalších fází
- Ukázka vhodného jídelníčku pro osoby s HIT
Lektorkou je výživová poradkyně Markéta Rozinková. Markéta se v prostředí nutriční praxe pohybuje přes 10 let. Je absolventkou Mendelovy univerzity a Veterinární univerzity. Symbióza oborů Technologie potravin, Bezpečnosti potravin a Ekotrofologie jí společně s praxí s klienty poskytly živnou půdu pro další další seberozvoj v oblastech výživy, kam se moc lidí nevydá. Znamená to, že vše komplikované, zdánlivě neřešitelné, nebo bezvýchodné je pro ni výzva, že to lze udělat... Jen hledat způsoby, ne překážky...
V současné době spolupracuje s klienty s diabetem I. i II. typu, s klienty trpícími dnou, dále s autoimunitními onemocněními, jako Crohnova nemoc nebo ulcerativní kolitida. V její péči je mnoho klientek, které se léčí s lymfedémem a lipedémem. Poslední dobou je však hojně vyhledávána právě klienty, co se léčí s histaminovou intolerancí a kterým s velkým úspěchem pomáhá se vrátit do běžného života...
Markéta se zabývá histaminovou intolerancí na několika úrovních - jaká je příčina vzniku tohoto onemocnění, jaké jsou souvislosti s dalšími onemocněními a jak co nejúčinněji stravou navrátit klienta do "normálu"...
Proto si zakládá na opravdu individuálním přístupu ke každému, protože ne každý má stejnou příčinu vzniku HIT a tím pádem se liší i úprava jídelníčku...
Markéta Vám během těchto 3 hodin popíše její praxi, jak s histaminovou intolerancí pracuje, na co si dávat pozor, jaké jsou vhodné a nevhodné suplementy, potraviny, jak stravu co nejlépe kombinovat. Zabrousí také lehce do psychosomatiky tohoto onemocnění. Velice se těší na všechny, co se o to zajímají jako pacienti, i na kolegy, co chtějí také své klienty správně nasměrovat...
Jak to bude probíhat?
Na webinář není třeba si nic instalovat, plně postačí tvůj webový prohlížeč. Webinář je funkční na počítači, tabletu i mobilu. Ze zkušenosti nejlépe funguje v prostředí Google chrome.
Před webinářem všem registrovaným pošleme odkaz na vstup do místnosti. Ten po tobě bude vyžadovat mail a jméno shodné s tím, které bylo zadáno při registraci na našich stránkách. Po zadání a potvrzení se dostaneš do prostředí ClickMeeting a samotného webináře resp. "waiting roomu". Zde uvidíš odpočet startu semináře. Po zahájení uvidíš na velké obrazovce prezentaci k semináři, vpravo na obrazovce možnost písemné diskuze a vpravo nahoře v rámečku přednášejícího. Zapni si tedy zvuk a již vyčkej na pokyny přednášejícího a samotný webinář.
Kapacita webináře je 100 osob. Registrace se uzavírají v den konání webináře v 9.00 nebo po naplnění kapacity.
Do dvou pracovních dnů od skončení webináře obdržíš mailem osvědčení, prezentaci a záznam. Záznam bude následně k dispozici 7 dní.
Čas konání: 17:00