Webinář
Autoimunitní choroby a výživová doporučení
garant:
Mgr. Ing. Markéta Rozinková
Webinář: Autoimunitní choroby a výživová doporučení
Autoimunitní onemocnění je obecný název pro širokou škálu chorob, které mají zakořeněn původ v poruše funkcí imunitního systému. Tento vliv může být buď vrozený, nebo i získaný v dospívání i dospělosti.
Co vede ke vzniku autoimunitních onemocnění?
Jaké mohou být příčiny rozvoje autoimunitních onemocnění?
Jaké máme autoimunitní onemocnění?
Jak se projevují?
Jaké jsou konkrétní výživové a sportovní požadavky na klienty s konkrétním autoimunitním onemocněním a jak se léčí?
Proč bychom měli všichni preventivně činit v prevenci proti vzniku těchto onemocnění?
Někdo si může myslet, že je to jen hrstka lidí, kterým není pomoci, jako si myslí třeba u RS (jistě znáte herečku Salmu Blair, která otevřeně o svém onemocnění roztroušenou sklerózou mluví)
Kolik z Vás má v okolí někoho s hypothyreózou, nebo sám touto nemocí trpí? A Nebo která z Vašich babiček měla nebo má revmatoidní artritidu? A víte, že lidé s hypothyreózou nemusí být tlustí, jak se na to vymlouvají? Ale víte také, že s yhpothyreózou, co není dobře léčená a kompenzovaná se mohou pojit daleko větší zdravotní rizika, kterým je dobré předejít?
Pojďte si to poslechnout, každý má naději na kvalitní a šťastný život!!!
Tato onemocnění nejsou legrace, dnes s moderními prostředky však klienti dokáží velké pokroky, pokud výrazně upraví stravovací návyky a životní styl.
Na co se můžete těšit?
- Imunitní systém, brzlík
- Porucha funkce imunitního systému
- Autoimunitní onemocnění, jejich definice, faktory vzniku, prognózy a průběh, výživová doporučení a omezení, sportovní doporučení a omezení - RS, štítná žláza, revmatoidní artritida, IDDM - diabetes mellitus 1.typu,...
- Doporučení na suplementace
- Vliv stresu
- Vliv spánku
Lektorkou je výživová poradkyně Markéta Rozinková. Markéta se v prostředí nutriční praxe pohybuje přes 10 let. Je absolventkou Mendelovy univerzity a Veterinární univerzity. Symbióza oborů Technologie potravin, Bezpečnosti potravin a Ekotrofologie jí společně s praxí s klienty poskytly živnou půdu pro další další seberozvoj v oblastech výživy, kam se moc lidí nevydá. Znamená to, že vše komplikované, zdánlivě neřešitelné, nebo bezvýchodné je pro ni výzva, že to lze udělat... Jen hledat způsoby, ne překážky...
V současné době spolupracuje s klienty s diabetem I. i II. typu, s klienty trpícími dnou, dále s autoimunitními onemocněními, jako Crohnova nemoc nebo ulcerativní kolitida. V její péči je mnoho klientek, které se léčí s lymfedémem a lipedémem. Poslední dobou je však hojně vyhledávána právě klienty, co se léčí s histaminovou intolerancí a kterým s velkým úspěchem pomáhá se vrátit do běžného života...
Markéta se zabývá histaminovou intolerancí na několika úrovních - jaká je příčina vzniku tohoto onemocnění, jaké jsou souvislosti s dalšími onemocněními a jak co nejúčinněji stravou navrátit klienta do "normálu"...
Proto si zakládá na opravdu individuálním přístupu ke každému, protože ne každý má stejnou příčinu vzniku HIT a tím pádem se liší i úprava jídelníčku...
Markéta Vám během těchto 3 hodin popíše její praxi, jak s histaminovou intolerancí pracuje, na co si dávat pozor, jaké jsou vhodné a nevhodné suplementy, potraviny, jak stravu co nejlépe kombinovat. Zabrousí také lehce do psychosomatiky tohoto onemocnění. Velice se těší na všechny, co se o to zajímají jako pacienti, i na kolegy, co chtějí také své klienty správně nasměrovat...
Jak to bude probíhat?
Na webinář není třeba si nic instalovat, plně postačí váš webový prohlížeč. Webinář je funkční na počítači, tabletu i mobilu. Ze zkušenosti nejlépe funguje v prostředí Google chrome.
Před webinářem všem registrovaným pošleme odkaz na vstup do místnosti. Ten po vás bude vyžadovat mail a jméno shodné s tím, ktteré jste zadali do registrací na našich stránkách. Po zadání a potvrzení se dostanete do prostředí ClickMeeting a samotného webináře resp. "waiting roomu". Zde vidíte odpočet startu semináře. Po zahájení uvidíte na velké obrazovce prezentaci k semináři, vpravo na obrazovce možnost písemné diskuze a vpravo nahoře v rámečku přednášejícího. Zapněte si tedy zvuk a již vyčkejte na pokyny přednášejícího a samotný webinář.
Kapacita webináře je 100 osob. Registrace se uzavírají v den konání webináře v 9.00 nebo po naplnění kapacity.
Po skončení webináře obdržíte certifikát o účasti
Čas konání: 17:00